Glöm inte adaptern!

När du reser till Bahamas behöver du en adapter för dina svenska stickkontakter. Eluttagen är av Typ A vilket är den amerikanska ojordade standarden.

Booking.com

Kryssning

Ett av de vanligaste sätten att besöka Bahamas är genom en kryssning. Många fartyg utgår från Miami eller Fort Lauderdale i Florida. Bahamas ligger därefter strategiskt för kryssning till Östra Karibien där det blir en naturligt stopp på vägen. Många kryssningsrederier har egna öar i Bahamas där du stannar under en dag. Dessa är så konstgjorda så att det knappt går att säga att du besökt landet. Men det kan ändå vara ett härligt stopp på väg mot mer genuina öar som Barbados, Guadeloupe eller Antigua. Även för resor norrut till tex. Bermuda så ingår Bahamas som ett naturligt stopp. Omvägen blir inte stor och kryssningsbolagens egna öar gör som sagt att de gärna kryssar dig. Letar du kryssning till Bahamas så är ändå tipset att försöka hitta en som stannar på en riktig ö där du får den genuina känslan.

Reguljärflyg

Från Stockholm Arlanda, Göteborg Landvetter eller Köpenhamn Kastrup flyger du till Bahamas med ettpar mellanlandningar. Oftast måste du byta plan två gånger och den totala restiden varierar mellan 14 och 30 timmar, men låt inte restiden skrämma dig. När du väl är framme på Bahamas kommer du att känna att det var värt besväret och du slipper hamna på ytterligare en semesterort som är fullpackad av svenskar.

En tur och returresa kostar från 9 000 kronor och uppåt.

Paketresor

Det finns även paketresor till Bahamas med resebolag som Västindienspecialisten och Deluxe Vacations. Många andra researrangörer kan också komponera ihop en resa med flyg och hotell åt dig, som till exempel Kilroy Travels.

Boende

Det finns billiga pensionat där du kan bo för 100 till 300 kronor per natt. Ett billigare hotell kostar från 500 kronor och uppåt. Om du vill bo på ett riktigt fint hotell bör du räkna med att det kostar från 1200 kronor per natt och uppåt om du bokar ditt boende själv.

Ta sig runt

Du kan resa mellan öarna med båt eller flyg. Det billigaste alternativet är att ta sig fram är med en så kallad ”Mail boat”.  Den som har en tjock plånbok kan alltid chartra ett litet flygplan eller en Yacht.

I New Providence finns det ett bussystem med minibussar. Det kostar inte mer än 10 kronor för en busstur. Även Grand Bahama trafikeras av bussar, men på många av öarna förekommer inte reguljära bussturer.  Då är Taxi är ett självklart alternativ.

För det som vill köra själv så är det populärt att hyra bil eller en scooter, men var försiktig. Trafiken är inte som i Sverige.