Glöm inte adaptern!

När du reser till Bahamas behöver du en adapter för dina svenska stickkontakter. Eluttagen är av Typ A vilket är den amerikanska ojordade standarden.

Booking.com

Mat

På Bahamas kan du äta riktigt gott. Framför allt fisk- och skaldjursrätter är mycket populära. En måltid med färsk hummer är en given succé, men missa för den skull inte andra goda maträtter.

Maten på Bahamas är ofta kryddig och het. Nationalrätten heter conch och är ett skaldjur med fast vit kött som äts friterad eller rå med citron. Skaldjuret brukar också vara en ingrediens i grytor, soppor och sallader. Ett annat populärt skaldjur är Rock Lobster som är en hummer utan klor och används i sallader.

Fisk- och skaldjursrätterna serveras ofta med tomat, lök och karibiskt ris som innehåller ärtor, fläskkött, tomat, selleri, timjan och peppar.

Andra specialiteter är fiskgrytor med lök, selleri, tomat och kryddor och ”Johnny cake” som är ett bröd tillagat i stekpanna.

Guava duff är den klassiska efterrätten som innehåller guava serverad med en fantastik sås och har en sötsur smak.

Du kan lätt passera ett lokalt matställe och äta en enkel måltid för runt 50 kronor. Vanligast är att måltiderna på en restaurang kostar mellan 70 och 160 kronor. För den som vill slå på stort finns det naturligtvis exklusivare restauranger som erbjuder kulinariska upplevelser till ett betydligt högre pris.

På Bahamas finns det även ett stort utbud av internationell mat för den som vill ha omväxling.

Dryck

Läsk och alkoholfria maltdrycker är mycket populära på Bahamas. Goombay Punsch heter den populära lokala läsken med ananassmak och den vanligaste maltdrycken är Vita-Malt.

Kalik är den vanligaste ölsorten på Bahamas och serveras överallt. Den lite svagare varianten av Kalik påminner om amerikansk Budweiser. Sands är också en känd ölsort och Guinness är den kanske mest populära importölen.  En lokal öl på en bar kostar strax över 30 kronor, ibland mer.

Självklart har Bahamas, som en del av Västindien, en fantastiks rom. Spritbutiker finns överallt så det är bara att gå in och köpa en flaska rom för 14 till 70 kronor. Även de billigare romsorterna smakar riktigt bra. Men vi rekommenderar att du även testar de mer vällagrade sorterna. Generellt gäller att de billigare romsorterna används för att blanda drinkar och de dyrare sippas som de är.