Glöm inte adaptern!

När du reser till Bahamas behöver du en adapter för dina svenska stickkontakter. Eluttagen är av Typ A vilket är den amerikanska ojordade standarden.

Booking.com

Aktiviteter

Ingen riskerar att få det långtråkigt på Bahamas. Det finns 700 öar och mycket att se. Ta en båttur för att uppleva den fantastiska känslan av att kryssa runt på ett turkost vatten bland korallrev och paradisiska öar. Glöm inte att ta med kameran!

För den som gillar action på eller i vattnet finns det knappast en plats som är bättre än Bahamas.  Du kan surfa, draksurfa eller paddla kajak. Om du är sugen på att testa djuphavsfiske så är det inga problem. Det finns speciella båtturer för djuphavsfiske som går från populära öar som Nassau och Paradise Island .

När du är på Bahamas måste du naturligtvis också dyka eller snorkla vid de fantastiska korallreven och se alla dessa exotiska färggranna fiskar. På Bahamas finns även undervattensgrottor och skeppsvrak vilket kan vara spännande för den mer rutinerade sportdykaren.

Om du vill uppleva något alldeles extra är det bara att följa med på en arrangerad tur till ön Bimini där du kan simma med vilda delfiner! Det kommer garanterat ge dig ett minne för livet.

Bahamas har också fantastiska golfbanor, framför allt på New Providence Island och Grand Bahama, där kan du spela året runt. Om du är sugen på att spela tennis eller squash så finns det med.

Utforska öar

Glöm inte att utforska öarna du besöker! Hyr en taxi för dagen eller delta i en island tour. Då får du möjligheten att komma till de oexploaterade stränderna och besöka det riktiga Bahamas. Självklart går det även att hyra bil, men ibland kan det vara skönt att ha en egen chaufför. Speciellt om man har tur och ett av stoppen är på det lokala romdestilleriet.

Uteliv

Om du vill uppleva ett hektiskt uteliv på kvällarna så rekommenderas Nassau, Freeport och Paradise Island. I Freeport och Nassau finns det gott om lokala barer, jazzklubbar, pubar, cocktailbarer, barer med livemusik, latinställen och nattklubbar. Du kommer garanterat att få en lyckad helkväll eftersom det finns något för alla smaker. På Paradise Island kretsar allt nattliv runt exklusiva Atlantis Resort där det finns gott om barer och restauranger och så det stora casinot förstås.

På andra ställen på Bahamas är det betydligt lugnare och nattlivet är i stort sätt obefintligt. På många öar finns det inte mer än någon enstaka bar som lokalinvånarna hänger på, vilket säkert passar många Bahamasresenärer. De flesta åker inte till Bahamas enbart för att festa.